De Laurus Nobilis of echte laurier is een wintergroene plant. Het blad is aromatisch en wordt veel als keuken kruid gebruikt, ook staat hij zeer decoratief als kuipplant. Het blad van de keukenlaurier kan zowel vers als gedroogd gegeten worden. Wanneer het gedroogd is heeft het een minder sterke aroma en smaakt het minder bitter. Bij de eerste nachtvorst hoef je de laurier niet direct te beschermen. In pot kan hij kan een temperatuur van – 5 graden verdragen. Staat de laurier in de volle grond en op een goede beschutte plaats dan kan hij wel -10 graden doorstaan. Wel kan het blad door vorst en koude wind beschadigd raken. Bij een langdurige vorstperiode kun je laurier in de volle grond inpakken met een winterafdekhoes. Een laurier in pot kun je het beste bij vorst naar binnen halen, zet hem dan op een koele vorstvrije plek waar licht binnenkomt. De grond moet constant vochtig gehouden worden, want als de wortel uitdroogt, gaat deze dood. In de winter iets minder, maar de kluit mag niet uitdrogen. Let op dat er geen laagje water in de pot blijft staan, want dan kunnen de wortels gaan rotten, dus zorg voor hydrokorrels onder in de pot. De Laurier kan het beste in het voorjaar (april) worden bij gemest en in juli een tweede keer. Wanneer u vormsnoei wilt toepassen, doe dit dan in januari – maart.
Deze website maakt gebruik van cookies, zodat wij u de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in uw browser en voert functies uit zoals het herkennen van u wanneer u terugkeert naar onze website en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de website u het meest interessant en nuttig vinden. P>
Bekijk voor meer informatie onze privacypagina